• Home
  • /
  • Klantcase: Groeikapitaal voor Leap24

Klantcase: Groeikapitaal voor Leap24

Onze klant Leap24 heeft € 4,25 miljoen aan groeifinanciering opgehaald. Waardemakers heeft dit traject begeleid. De financiering is bij Yard Energy en via het Waardemakers-netwerk van informal investors aangetrokken.

Pelle Ferry Leap24

Over Leap24

Leap24 is een jonge onderneming met grote ambities. Het bedrijf is begin 2021 opgericht en timmert goed aan de weg als ontwikkelaar en exploitant van een eigen netwerk aan snellaadstations voor elektrisch vervoer. Hierbij ligt de focus op het klein zakelijk verkeer dat aan de rand van steden met zero emissie zones wil opladen. De opgehaalde financiering wordt aangewend om locaties aan te kopen en de organisatie verder uit te breiden.

Ben Heemskerk licht het traject toe: “Het hele businessplan van Leap24 zit goed in elkaar. De ondernemers hebben hun sporen in deze branche verdiend en begrijpen heel goed waar de problemen in de markt zitten. Leap24 is op alle fronten onderscheidend. Ze focust niet op het high-end segment van Tesla’s en Audi’s die aan de high power snelladers moeten. Leap24 leg de nadruk juist op zakelijk verkeer dat met hun Mercedes bus niet goed bij andere oplaadpunten terecht kan en de mainstream van mensen die hun Hyundai willen opladen. Het bedrijf koopt eigen locaties, wat ook vrij uniek is. Bij andere concepten zie je dat er installaties worden gebouwd op locaties van derden. Het voordeel daarvan is dat je als ontwikkelaar niet hoeft te investeren in grond. Nu is grond doorgaans niet het meest kostbare onderdeel. Dat zit meer in de hardware en de aanleg. Het is dus nogal een risico om te investeren op grond die je niet in eigendom hebt. Leap24 doet dat dus anders.”.

Leap24 schets klein

De aanpak van Leap24 valt ook bij de investeerders in de smaak. “Zelden hebben we met een start-up zoveel animo en conversie onder investeerders gehad als bij Leap24. Dat gaat echt richting de 90%. Hoewel dit bizar hoog is, ben ik toch niet heel verrast. Pelle en Ferry hebben echt een goed verhaal. Daarom doen wij zelf ook mee als investeerder in dit project.”.

Ook de ondernemers, Pelle Schlichting en Ferry Bosgra zijn zeer content met het resultaat. Pelle: “Yard Energy is met circa een kwart van het kapitaal de grootste investeerder. De rest van de financiering is bijeengebracht door investeerders uit het netwerk van Waardemakers. Het leuke van deze club van informals is dat ze heel betrokken zijn en echt meedenken. Dat gaat zelfs zo ver dat we een raad van advies hebben gevormd. Daar krijg ik echt energie van!”. Ferry vervolgt: “Ik ben echt trots op wat we al bereikt hebben. Hoe bijzonder is het dat een start-up in korte tijd ruim € 4 miljoen aan financiering ophaalt? We zijn dankbaar voor het vertrouwen en hebben nu de financiële ruimte om onze strategie in volle vaart uit te rollen. Dit is een mooie bevestiging dat we goed bezig zijn.".

Over de samenwerking met Waardemakers

Ook over de samenwerking met Waardemakers zijn de ondernemers vol lof. Pelle: “Ik kende Ben al uit een eerder traject en heb weer contact met hem opgenomen. De klik en het vertrouwen waren al aanwezig en ook deze keer heeft hij ons niet teleurgesteld. Integendeel zelfs. Het is fijn samenwerken met Waardemakers en ik vind het een compliment dat zij ook mede-investeerders zijn in ons bedrijf. Dat geeft veel vertrouwen, waardoor ik ook in de toekomst een beroep op Waardemakers zal blijven doen.”

Ook op zoek naar groeikapitaal?

Ben jij eigenaar van een groeiend bedrijf en heb je net als Leap24 behoefte aan groeikapitaal? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Dikke kans dat wij je verder kunnen helpen.

Ook meer uit je bedrijf halen...

... en benieuwd naar onze frisse blik en heldere kijk?

Bel Waardemakers op: